Purmerend krijgt Gouden Chapiteausleutel

vnco

PURMEREND -  De Gemeente Purmerend voert een uitmuntend circusbeleid. Daarom wordt zij door de Vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO) onderscheiden met de Gouden Chapiteausleutel”, meldt een woordvoerder van de VNCO.  ”Vrijdag 4 maart ontvangt burgemeester Bijl van Purmerend de award uit handen van VNCO-voorzitter Marcel van den Ende. De uitreiking vindt plaats bij Circus Sijm, dat die week voorstellingen geeft aan de Purmerenderweg.

De VNCO reikt jaarlijks de Gouden Chapiteausleutel uit aan een persoon, gemeente of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor het circus in Nederland.

De Gemeente Purmerend heeft een helder evenementenbeleid met een warme belangstelling voor de organiserende partij. Purmerend beschikt over een keurig evenemententerrein met alle voorzieningen en een evenwichtige balans tussen prijs en kwaliteit. De branchevereniging looft de gemeente Purmerend omdat zij rekening houdt met zowel ondernemer, publiek als omwonenden. Daarbij beschikken de medewerkers die de evenementen begeleiden vanuit de gemeente over de nodige kennis en expertise, ook wanneer het aankomt op circus.

Overigens: het gaat goed met het circus in Nederland. Circus is erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Jaarlijks komen er meer dan 1,6 miljoen bezoekers naar een circusvoorstelling; afgelopen kerstperiode waren er meer dan 500 circusvoorstellingen te zien. Er zijn twee HBO-circusopleidingen en jaarlijks maken 100.000 kinderen kennis met circus via een circusproject. Ook zijn er steeds meer theaters  die circus programmeren.

De VNCO wil het circusbeleid van de Gemeente Purmerend graag als voorbeeld stellen aan andere lokale overheden en werpt zich op als gesprekspartner wanneer gemeentes zich buigen over nieuwe evenemententerreinen en het ontwikkelen van een gemeentelijk circusbeleid.”

Bron: VNCO

 

Lees ook:Purmerend blij met onderscheiding van VNCO
Lees ook:Circus zet in op versterking!
Lees ook:Circusspecial (1): VNCO gaat door voor de Hollandse circussen
Lees ook:Amsterdamse ambtenaren bijgepraat over het circus…..
Lees ook:Nieuwe leden VNCO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>