Nostalgisch Circus (3): Krone

circus krone blog

MÜNCHEN – Het Duitse Circus Krone is nog steeds het grootste van Europa. Carl Krone startte zijn circus in 1905. Eigenlijk was het meer een expositie van dieren en later werd het een complete show.

Met succes. Zijn dochter Frieda Sembach nam met haar man Carl het circus over en later was dochter Frieda de directrice. Daarna werd Christel Sembach de baas. Circus Krone heeft ook een vast circusgebouw in München. Dat is tijdens de Tweede Wereldoorlog door een bombardement vernietigd.  In 1950 is het herbouwd en biedt plaats aan drieduizend circusliefhebbers.

Vermaarde dieren

Circus Krone op tournee is geliefd bij jong en oud. Vermaard zijn de optredens van dieren. Bijvoorbeeld de leeuwen, Aziatische en Afrikaanse olifanten, nijlpaard, neushoorn, paarden, zelfs apen, varkens, stekelvarkens, geiten,  papegaaien en zebra’s. Bij dit circus blijkt vrijwel ieder dier geschikt om op te treden. Uiteraard zijn er ook successen met clowns, acrobaten en jongleurs.

Overigens zijn het niet enkel de artiesten en dieren die indruk maken. Wie het circus nadert kijkt doorgaans zijn ogen uit. Dat was vroeger en dat is altijd gebleven. De circustent herbergt 5000 bezoekers en heeft een diameter van 48 bij 64 meter en een koepel hoogte van 14 meter. Het beslaat een totale oppervlakte van ongeveer tweeduizend vierkante meter.

Bezoeken

Wie het circus ook een keer wil beleven kan dit jaar wellicht naar een voorstelling niet ver over de grens bij Nijmegen of Maastricht. Op de website van het circus staat het tourschema. Informatie: www.circus-krone.com

Circus Krone in de zeventiger jaren van de vorige eeuw:

 

 

 

 

Lees ook:Winters Circus Krone
Lees ook:Video: Baluga, de jongste ster van Circus Krone
Lees ook:Circus Krone: Leeuwentraining Martin Lacey jr. live op internet
Lees ook:Nog meer witte leeuwtjes geboren bij Martin Lacey
Lees ook:Colonel Joe, de grootste circusolifant ter wereld, overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>