Circusmeningen (1): De 3 van het station

circus-elephant-prev1166703532GBxgn2

ROTTERDAM (CS) – Het is vrijdagochtend en ik sta in het totaal vernieuwde centraal station van Rotterdam. Het is een komen en gaan van mensen en ik tref er drie die een mening hebben over wilde dieren in het circus. “Ik ben tegen wilde dieren in het circus. Een leek ziet dat wilde circusdieren geen goed leven hebben”, zegt Ronald Terhaak uit Spijkenisse als eerste.

Wekelijks leest u op Circus.Blog een drietal stationsmeningen over het circus. En het bijzondere ervan is dat u zich in onze poll mag aansluiten bij één van die meningen. “Als kind kwam ik al in het circus en waren er leeuwen, tijgers en olifanten. En vandaag de dag kan het opeens niet meer. Dat vind ik onzin”, stelt Pieter de Rooij uit Rotterdam. 

En vervolgt:  “Wilde dieren horen historisch gezien bij het circus.” Marijke Willemse uit Capelle aan den IJssel kijkt hoe laat haar trein vertrekt. Ze heeft nog even tijd om haar mening te spuien. “Ik zie op internet regelmatig filmpjes van Nederlandse circusdieren. Bijvoorbeeld van een olifant die flink met de zweep geslagen wordt. En van circusdieren waarvan duidelijk is te zien dat ze geen blij leven hebben. Dieren die klappen krijgen horen niet in het circus.”

Lees ook:Joost Eerdmans wil geen wilde dieren in circus
Lees ook:Helemaal geen circus Boxmeer
Lees ook:Circus met dieren blijft welkom in Capelle a.d. IJssel
Lees ook:GL Nijmegen blijft tegen wilde dierencircussen
Lees ook:Kerstcircus Nijmegen: Mogelijk volgende editie wilde dieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>