Kerstcircus Nijmegen: Mogelijk volgende editie wilde dieren

olifant

NIJMEGEN – Bij het Kerstcircus Nijmegen hopen ze stiekem dat er in de volgende editie toch wilde dieren optreden in de piste. Ze gokken op een uitsterfconstructie waardoor onder andere de olifanten, leeuwen en tijgers voorlopig nog hun kunsten mogen vertonen in ons land.

Vooralsnog is het einde op 1 september van dit jaar in zicht. Nu staatssecretaris Sharon Dijkstra onlangs haar wetsvoorstel indiende. Sindsdien hebben veel voor- en tegenstanders van wilde circusdieren zich laten horen. De tegenstanders vinden vooral dat vde bedoelde dieren geen huimaan leven in een circus hebben. Voorstanders stellen bijvoorbeeld dat het circus de ideale plek is om bepaalde diersoorten aan de mensen te tonen. Zodat de jeugd weet dat ze bestaan. Het Kerstcircus Nijmegen verzorgt tot en met morgen, zondag 4 januari nog voorstellingen op De Goffertweide. Vandaag om 12.30 uur. Zondag om 12.30 en 16.00 uur.

Lees ook:Circusmeningen (1): De 3 van het station
Lees ook:GL Nijmegen blijft tegen wilde dierencircussen
Lees ook:Circus met wilde dieren welkom in Nijmegen
Lees ook:Leeuwen in kerstcircus Ahoy
Lees ook:Kerst- en Wintercircussen (19): Circus Freiwald presenteert Kerstcircus Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>