Gemeente Bergeijk: Circus Belly Wien mag echt niet

circus belly wien

BERGEIJK – Circus Belly Wien heeft afgelopen maandag van de gemeente Bergeijk gehoord dat ze er vanaf woensdag 29 oktober niet mogen optreden. Vanwege het ontbreken van een vergunning.

De tent was al opgebouwd op het weiland aan het Eykereind en op de website van het circus wordt de indruk gewekt dat er nog hoop is op een goede afloop. Gemeentewoordvoerder Marloes Veldman van Bergeijk dinsdagmiddag tegenover Circus.Blog: “Er is gisteren al besloten dat dit evenement geen vergunning heeft en niet door mag kan. Die vergunning kan ook in de laatste dagen niet worden geregeld. Omdat het om een risicovol evenement gaat. Dus moeten diverse citeria worden getoetst. Dat lukt niet binnen korte tijd.” Ze stelt dat er dus geen voorstellingen geven mogen worden.

Veldman: “Het circus staat er nog. Ze hebben toegezegd dat ze woensdag de tent en tribune hebben afgebroken. De gemeente gaat er op toezien dat het gebeurt. Anders worden er maatregelen genomen.”

Onzeker

Belly Wien meldt op de eigen website: “In verband met een probleem betreffende de vergunning is het nog onzeker of er in Bergeijk voorstellingen kunnen worden gegeven. We hopen er natuurlijk het beste van maar op dit moment valt daar nog weinig over te zeggen.”

Later verklaart het circus dat er een vergunning was overgenomen van een ander circus dat Bergeijk niet heeft aangedaan. De gemeente was volgens hen niet op de hoogte. Het circus zegt bezwaar te hebben ingediend en start eventueel een gerechtelijke spoedprocedure.

 

Lees ook:Circus Belly Wien mag niet optreden in Bergeijk
Lees ook:Circus Belly Wien niet aanwezig bij bezwaarcommissie Bergeijk
Lees ook:Ook rechter stelt: Geen Circus Belly Wien in Bergeijk
Lees ook:PvdD: “Belly Wien niet welkom in Utrecht”
Lees ook:Nog geen vergunning Circus Belly Wien Tholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>