Vergunning Circus Cornelio in Kapelle in behandeling – UPDATE

kapelle blog

KAPELLE – “De vergunningaanvraag van Circus Cornelio is momenteel in behandeling. Zodra deze is verleend, kunnen de geplande optredens doorgaan”, meldt de gemeentevoorlichter van Kapelle woensdagmiddag aan Circus.Blog. Circus Cornelio wil van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni optredens geven bij de voetbalvelden van het dorp.

Eerder is de politie naar buiten gekomen met een bericht dat er afgelopen vrijdag een controle op het dierenwelzijn van dit nieuwe circus is geweest in Hoogerheide. Verschillende circusdieren stonden in de hete zon. Het circusvarken had een afwijkende ademhaling. De politie meldde dat de kwestie in de gaten wordt gehouden. Burgemeester Anton Stapelkamp van Kapelle kent de situatie inmiddels. Maar zijn woordvoerster meldt: “De burgemeester wil inhoudelijk geen reactie geven op het artikel.” De Zeeuwse politie wil niet nu al zo’n controle wereldkundig maken.”Wij gaan op voorhand niet bekend maken of wij wel of geen controle(s) gaan uitvoeren. Dat zou strategische niet verstandig zijn”, vertelt politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer.

De Partij voor de Dieren, afdeling Zeeland reageert: “Onbegrijpelijk dat de gemeente Kapelle hier Überhaubt nog over moet nadenken. Het zou ze sieren om, in de aanloop op het verbod, circussen met dieren te weren. Dat men het in Hoogerheide niet zo nauw nam met dierenwelzijn staat niet op zichzelf. Gelukkig hebben meerdere mensen er melding van gemaakt bij verschillende instanties. Dit soort vertier voor menselijk vermaak is niet meer van deze tijd en moet zo snel mogelijk stoppen.” Het verbod waar de Partij voor de Dieren op doelt zou half september ingaan. En alleen gelden voor wilde circusdieren. Die heeft Circus Cornelio niet. Wel zijn er eerder pony’s, een varken, eenden en honden door de politie aangetroffen.

Zie ook: https://www.politie.nl/mijn-buurt/nieuws/2015/juni/9/08-circusdieren-hoogerheide.html

 

 

 

Lees ook:CDA: Verbod op wilde circusdieren is willekeurig
Lees ook:Reactie gemeente Kapelle op Circus Cornelio
Lees ook:Politie alert op varken van Circus Cornelio
Lees ook:Circus Cornelio stopt
Lees ook:Pechcircus Cornelio naar Kapelle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>