Reactie gemeente Kapelle op Circus Cornelio

kapelle blog

KAPELLE –  De gemeente Kapelle reageert op de gang van zaken rondom Circus Cornelio. Een woordvoerder: “Vorige week is er commotie ontstaan over de verleende evenementenvergunning aan Circus Cornelio in Kapelle. De gemeente wil hier graag een korte toelichting op geven.

Er is een evenementenvergunning aan Circus Cornelio verleend omdat de gemeente geen gegronde reden had om deze vergunningaanvraag te weigeren. Circussen zijn gebonden aan landelijke regels. De burgemeester heeft ook niet de bevoegdheid om daarbij aanvullende regels te stellen. Het is de gemeente juridisch niet toegestaan om vergunningen voor circussen (met dieren) te weigeren op grond van dierenwelzijn. Dat is slechts mogelijk vanwege aspecten van openbare orde en veiligheid.

Alleen wanneer er sprake zou zijn van evidente dierenmishandeling had de gemeente de aanvraag kunnen weigeren. De gemeente vindt niettemin dierenwelzijn belangrijk en heeft daarom de situatie aan de Vroonlandseweg in Kapelle, samen met de dierenpolitie, nauwlettend in de gaten gehouden.”

Lees ook:Circus met wilde dieren welkom in Nijmegen
Lees ook:Gemeenten mogen wilde dieren in circus niet verbieden
Lees ook:Vergunning Circus Cornelio in Kapelle in behandeling – UPDATE
Lees ook:Circus Cornelio stopt
Lees ook:Dierenpolitie controleert Circus Belly Wien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>