Olifant Buba toch mee met Circus Freiwald

circus freiwald 2016

HEERLEN – Olifant Buba mag toch met Circus Freiwald mee op tournee. Het dier is te zien op het circusterrein. Niet in de piste, want dat mag niet meer in ons land.

De circusfamilie heeft vrijstelling en mag Buba dit seizoen meenemen op reis. De circusolifant is onder andere te zien in Heerlen en Kerkrade.

Lees ook:Circus Freiwald nu echt gestart!
Lees ook:CircusNu (86): Hoe moet het verder met circusolifant Buba?
Lees ook:CircusNu (99): Eenzame olifant zorgt voor uitstel tournee Circus Freiwald
Lees ook:CircusNu (108): Circus Freiwald toch op tournee na Buba-drama
Lees ook:CircusNU (57): Een reis rond de wereld met Circus Freiwald

1 Reacties // Reageer

One thought on “Olifant Buba toch mee met Circus Freiwald

  1. Wim

    Ik heb net met aandacht zitten kijken naar een programma “echt gebeurd” wat draaide om de vriendschap tussen Buba en de mensen om haar heen. In dit geval is de wetgeving volkomen verkeerd! Deze wet had in deze vorm NOOIT aangenomen mogen worden. Zij is namelijk gebaseerd op 100 jaar geleden bestaande misstanden in circussen met dieren.
    Beter was het daarom geweest, dat men een vorm van controle had ingevoerd op het welzijn van dieren in gevangenschap in het algemeen met inbegrip van elk huisdier, dier in een dierentuin etc.
    Ik voor mij ben ervan overtuigd dat menig dier bij het circus een beter leven heeft dan in een dierentuin, waar het hele dagen alleen maar in gevangenschap moet doorbrengen. Vele dieren zijn in een dierentuin knettergek of onhanteerbaar geworden in het verleden, reden waarom het nu gebruikelijk is voor verzorgers de wijze van voerderen aangepast is aan het intelligentie-niveau cq. natuurlijk gedrag van het dier.
    Ook; zonder dieren houd het circus op te bestaan! Hiervan ben ik overtuigd!
    Daarom laat (huis)dieren houden niet verbieden! Maar draai deze wet terug of pas haar aan in genoemde zin!
    Het circus laat van oudsher dieren ook doorgaans vrij gedragseigen dingen doen. In dit opzicht is dit niet veel anders als hogeschoolrijden, paardendressuur, hazewindhondenraces, blindegeleiden honden opleiden etc.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>