Stichting Viervoeters kijkt terug op ontsnapping tijgers

tijger

NIJEBERKOOP – Zoals uitgebreid gemeld op Circus.Blog zijn afgelopen weekeinde vanuit de roofdierenopvang Felida van de Stichting Viervoeters in het Friese Nijeberkoop de 2 tijgers Radjah en Delhi ontsnapt. In de opvang zijn ook tijgers die afkomstig uit circussen zijn. Stichting Viervoeters kijkt in een interview terug op de ontsnapping.

Woordvoerder Gijsje van Bentum: “De tijgers zijn uit hun verblijf gewandeld door een menselijke fout; een medewerker had de schuif van een van de deuren niet dichtgedaan. Een menselijke fout, die je nooit helemaal kunt voorkomen.  De tijgers zijn het terrein nooit afgeweest – ze kunnen niet door de buitenste hekken. Uiteindelijk zijn ze in een oud hok dat niet meer gebruikt wordt, gaan liggen.

De politie, de dierenarts (en de pers!) was snel ter plaatse. Ze hebben een auto voor het oude hok gezet zodat de dieren daar niet uit konden, en hebben vervolgens een baksteen uit de muur gebikt om ze in alle rust te kunnen darten.

Het incident was eigenlijk een storm in een glas water, hoewel het natuurlijk wel in theorie een gevaarlijke situatie was. Voor de medewerkers van Felida dan, en zeker niet voor het dorp, zoals in de pers gezegd werd.

Het protocol heeft zich bewezen en extra maatregelen zijn niet nodig, maar we gaan de situatie nog uitgebreid evalueren en wellicht komen daar suggesties uit voor extra veiligheidsmaatregelen. Het heeft geen invloed op de vergunningen, de politie en de burgemeester waren zeer tevreden over de afhandeling.

Sowieso heeft Felida een goede relatie met de politie. Ze komen regelmatig langs – ook om aangereden herten te brengen voor het vlees. De hekken worden zeer regelmatig gecheckt.”

 

 

Lees ook:Tijgers ontsnapt uit roofdierenopvang Felida in Nijeberkoop UPDATE!
Lees ook:Circus Freiwald niet naar Ede UPDATE!
Lees ook:Vergunning Circus Cornelio in Kapelle in behandeling – UPDATE
Lees ook:Circuspony’s doodgereden door bus
Lees ook:“Krokodillenman bewaarde onwetend drugsgeld als vriendendienst”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>