Circus Freiwald overwintert in Leende-Heeze

heeze-leende

HEEZE – LEENDE – Omdat Circus Freiwald opeens de beoogde “overwinterplek” in een park van Venray kwijtraakte, gingen ze naarstig op zoek naar een alternatief. Ze hebben inmiddels toestemming gekregen van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende om daar een tijdje te blijven. De vrachtwagens, caravans en dieren staan nu op het evenemententerrein Breedvenne in Leende.

De circusfamilie Freiwald zoekt ondertussen door naar een andere locatie om te overwinteren. Lukt het niet dan mogen ze tot eind februarie in genoemde gemeente blijven. Daarna start het nieuwe tournee. Verschillende fracties in Heeze-Leende hadden overigens vragen over de energiekosten en mestverwerking. Hen is duidelijk gemaakt dat het circus de kosten draagt. Ook moet de familie Freiwald het terrein in prima staat achterlaten na vertrek. Het circus heeft op eigen initiatief het materieel zoveel mogelijk uit het zicht gezet. VVD-wethouder Frans Cuijpers zou een positieve rol hebben gespeeld wat betreft het verblijf van Freiwald. Andere politieke partijen wilden weten of zijn bestuurslidmaatschap van diverse circussen een rol heeft gespeeld. Volgens Kuijpers heeft Circus Freiwald een beroep op hem gedaan en vervolgens is hij in overleg gegaan met de burgemeester.

Lees ook:Ook bij Circus Freiwald einde aan winterpauze
Lees ook:Leende ontvangt Circus Barani
Lees ook:Hans Klok geblesseerd in zijn circus
Lees ook:Circusreclame in tuinen mag
Lees ook:Circussen naar het winterverblijf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>