Circusmeningen (21): De 3 van het station

klein circus

RILLAND – Ik sta deze ochtend op het kleine station van het Zeeuwse dorp Kruiningen. Een beetje bewust, want mijn vraag vandaag is: Moeten circussen vaker in dorpen komen?

En Kruiningen is natuurlijk geen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht. Dus een prima plek om de dorpelingen en verdwaalde stedeling naar hun mening te vragen. “Circus in het dorp is goed voor circus en leefbaarheid in kleine kern”, vindt Andrea van der Velde uit genoemd dorp. Kees de Bie denkt daar totaal anders over. Hij komt uit Rotterdam en bezoekt zijn moeder in Kruiningen. “Spelen in een dorp is niet rendabel”, stelt hij. En Hans blijkt een circuskenner. Hij komt aanlopen vanaf het voormalige café naast het station. Waar hij even een sigaret rookte. En heeft gewerkt bij de fritesfabriek eveneens bij het kleine station. “Er zijn kleine circussen die de dorpen aandoen”, meldt hij. Wilt u een van deze meningen ondersteunen, dan kan dat op de poll elders op Circus.Blog.

Lees ook:Circusmeningen (3) De 3 van het station
Lees ook:Circusmeningen (11): De 3 van het station
Lees ook:Circusmeningen (8): De 3 van het station
Lees ook:Circusmeningen (1): De 3 van het station
Lees ook:CircusNu (17): Is er nog ruimte voor nieuwe circussen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>