CircusNu (14): Stichting Circus Cultuur

stichting circus cultuur

AMERSFOORT – In Amersfoort is Stichting Circus Cultuur gevestigd. Deze organisatie is in ons hele land actief. Want het zet zich in voor de circussen en die komen in alle delen van Nederland. Er is haast geen stad of dorp te bedenken waar nooit een circus op bezoek is geweest.

Het is de hoogste tijd dat Stichting Circus Cultuur in het zonnetje wordt gezet. En dat doet Circus.Blog deze week door de stichting extra aandacht te geven in de serie CircusNu.

Samenwerking

Stichting Circus Cultuur is een initiatief van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, De Club van Circusvrienden Nederland en de Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen.

Deze organisatie doet zijn best om de circuscultuur te bevorderen en in stand te houden; het vormen en in stand houden van een samenwerkingsverband ter promotie van het circus. Organisaties en individuelen die bij deze doelstelling passen worden gevraagd om zich aan te sluiten.

Nieuws

Circus Cultuur heeft een website waarop nieuws en wetenswaardigheden worden vermeld. Dat kan gaan over de meest uitlopende zaken die met het circus te maken hebben. Zoals circuseducatie, maar ook Circusfilms uit de oude doos in EYE Amsterdam.

 

Lees ook:Nationaal Circus Jaar
Lees ook:Lezing Arie Oudenes
Lees ook:Arie Oudenes-lezing
Lees ook:Patrick Cramers voorzitter Stichting Circus Cultuur
Lees ook:Stichting AAP: “Wij hacken Circusweb niet”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>