Zebra Circus Freiwald sterft van verdriet

rip

AMSTELVEEN – Zebra Shasa van Circus Freiwald is deze week van verdriet overleden. Het dier mag vanwege het wilde circusdierenverbod niet meer werken in de piste. En zelfs niet meer mee op tournee. Sinds juli van dit jaar is Shasa ondergebracht bij een bevriende circuscollega op een vaste plek in ons land. Maar het missen van de vrienden van Circus Freiwald is Shasa waarschijnlijk teveel geworden.

De zebra’s staan als huisdier aangemeld, maar mogen van het Ministerie van Economische Zaken niet mee op reis. Circusolifant Buba heeft die toestemming wel. Bij Circus Freiwald vinden ze het triest dat het feit dat de 25-jarige zebra niet in de vertrouwde omgeving mocht blijven. Dierenartsen zijn 3 dagen bezig geweest om de zebra te redden, die naar verluidt door de stress was uitgedroogd. Het circus vindt dat politiek Den Haag verantwoordelijk is voor de dood van het dier.

Lees ook:Olifant Buba toch mee met Circus Freiwald
Lees ook:CircusNu (99): Eenzame olifant zorgt voor uitstel tournee Circus Freiwald
Lees ook:Hans Klok wil leven circusolifant Buba redden!
Lees ook:CircusNu (108): Circus Freiwald toch op tournee na Buba-drama
Lees ook:Dierenorganisaties: Pak Buba van Circus Freiwald af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>