Stroopwafel- en Kaaspieten in Kevin’s Sinterklaascircus?

zwarte piet 2016

GOUDA – Circusproducent Kevin van Geet presenteert in december het Circus van Sinterklaas in Gouda. Juist op een moment dat de discussie over wel of geen zwarte Pieten flink aan het oplaaien is. Verrast hij het publiek naast de zwarte Pieten ook met Stroopwafel- en Kaaspieten?

De gemeentewoordvoerder van Gouda is gevraagd naar het beleid van zwarte Piet betreffende  het Circus van Sinterklaas en de intocht van de Sint in hun stad, Ze reageert maandag: “De gemeente Gouda heeft als vergunningverlener contact met de stichting Sinterklaasintocht Gouda. De stichting werkt samen met de ondernemers van Gouda aan een programma rondom Sinterklaas. Ze hebben dit jaar ook een samenwerking met Kevin van Geet Circusproducties om een sinterklaascircus te organiseren. De gemeente kijkt vanuit het vergunningenproces naar zaken zoals veiligheid. Het is niet aan de gemeente om mogelijke wijzigingen ten aanzien van de figuur van Piet als formele voorschriften in de evenementenvergunning op te nemen. Wel is het zo dat sinds 2014 de stroopwafelpiet en de kaaspiet vast deel uitmaken van de intocht in Gouda. De stichting volgt daarnaast de lijn die de NTR in het Sinterklaasjournaal uitzet.”

Van Geet is afgelopen weekeinde eveneens benaderd voor een reactie op de zwarte Pieten-discussie. Hij heeft (nog) niet gereageerd.

 

Lees ook:Kevin van Geet: Zwarte, Goudse Kaas- en Stroopwafelpieten in het Circus van Sinterklaas
Lees ook:Kaartverkoop Het Circus van Sinterklaas gestart
Lees ook:Kevin van Geet Producties: Sintcircus in Gouda
Lees ook:Rotterdams Sinterklaascircus pakt biezen na discriminatie van echte zwarte Pieten
Lees ook:Circusmeningen (34): De 3 van het station

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>