Rotterdams Sinterklaascircus pakt biezen na discriminatie van echte zwarte Pieten

zwarte piet tekening

ROTTERDAM – “Dat moet niet gekker worden”, verzucht de 80-jarige Maria-Johanna als ze hoort dat het Rotterdams Sinterklaacircus de biezen heeft gepakt na discriminatie omdat ze uitsluitend  echte zwarte Pieten in de piste hadden. Ze zouden eigenlijk van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 november spelen, maar er is voortijdig afgebroken.

Het was zo’n mooi initiatief. Zo bijzonder zelfs dat ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de voorstelling met circusacts, Sinterklaas en zwarte Pieten is komen bekijken. Niemand heeft de  burgervader van Marokkaanse afkomst iets horen zeggen over dat de Zwarte Pieten wel heel erg zwart waren. Ook de toen aanwezige kinderen niet. Nu stond dit Sinterklaascircus aan de Spartalaan in de prachtige wijk Spangen met veel getinte kindjes. Al snel kwam de tamtam op de sociale media in werking en ontstond er een discussie over de eenzijdigheid van de Pieten in dit circus. Geen schoorsteenpieten met vegen, geen andere kleurtjes, maar zo zwart als roet. De voorstanders van Zwarte Piet vinden dat prachtig, maar de tegenstanders niet.  Opeens bleek dit prachtige initiatief in de ban. Of er een boycot is geweest weet natuurlijk niemand zeker, maar de circustent bleef opvallend leeg en dat zorgde ervoor dat het circus voortijdig inpakte. De initiatiefnemers blijven met een kater achter en voelen zich gediscrimineerd omdat hun echte zwarte Piet niet meer welkom is.

 

Lees ook:Is het echt over en uit met Zwarte Piet?
Lees ook:Stroopwafel- en Kaaspieten in Kevin’s Sinterklaascircus?
Lees ook:Na zwarte Piet ook verbod op clown?
Lees ook:Kevin van Geet: Zwarte, Goudse Kaas- en Stroopwafelpieten in het Circus van Sinterklaas
Lees ook:Het kan nog gekker: clownspieten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>