Kevin van Geet: Zwarte, Goudse Kaas- en Stroopwafelpieten in het Circus van Sinterklaas

zwarte piet 2016

GOUDA – Naast zwarte Pieten verschijnen er in Het Circus van Sinterklaas ook Goudse Kaas- en Stroopwafelpieten. Dat heeft producent Kevin van Geet zaterdag aan Circus.Blog bevestigd. Het evenement is van 19 tot en met 27 november op de Goudse Markt.

Van Geet: “Het Circus van Sinterklaas wordt door mij geproduceerd, in nauwe samenwerking met de Gemeente Gouda, de Stichting Sinterklaas Gouda, de samenwerkende ondernemers uit het centrum en de Brede School. Met dit team van enthousiaste mensen zitten we regelmatig bij elkaar om een lijn uit te zetten die vanaf de intocht tot in de voorstellingen zal doorlopen. Het moge daarbij duidelijk zijn dat ik me conformeer aan de wijze waarop met in Gouda met de pieten-discussie om gaat. Na de intocht van 2014 hebben zij hier de nodige ervaring in, en wordt de traditionele Piet aangevuld met echte Goudse Kaas- en Stroopwafelpieten. Hiermee is voor ieder wat wils, en wordt tevens nog eens extra benadrukt wat voor moois Gouda te bieden heeft. Een historische stad met rijk verleden, internationaal bekend door kaas en stroopwafels en …. de beste binnenstad van Nederland! Het is een feest om met zo’n goed georganiseerd ondernemend netwerk als dat in Gouda, te mogen samenwerken. Op 22 oktober volgt een persconferentie op de Markt en in het Stadhuis, met meer bekendmakingen en officiële aankondigingen.”
Wederzijds begrip
“Ik vind bovendien dat ieders mening gerespecteerd dient te worden. Onder respecteren versta ik wederzijds begrip. Dit betekent aan de ene kant dat er wellicht nieuwe Pieten zullen komen, maar aan de andere kant ook gerespecteerd dient te worden dat veel Nederlandse kinderen gewoon genieten van de traditionele Piet. Een discriminerende bedoeling is hier ver te zoeken. Integendeel, het in zijn geheel verbieden van Zwarte Piet vind ik het discrimineren van de Nederlandse Volkscultuur. Het is een kwestie van leven en laten leven”, besluit van Geet.

 

Lees ook:Stroopwafel- en Kaaspieten in Kevin’s Sinterklaascircus?
Lees ook:CircusNu (78 ): Het Circus van Sinterklaas
Lees ook:Kaartverkoop Het Circus van Sinterklaas gestart
Lees ook:Gouda loopt warm voor Circus van Sinterklaas: Dik duizend kaarten verkocht!
Lees ook:Sinterklaascircussen begluren met webcams!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>